Skip to main content

Warmtepomp

Lucht / water warmtepomp

Combineer een warmtepomp met vloerverwarming. Dat voelt niet alleen comfortabel. Je betaalt ook minder energiekosten dan bij een klassieke gasketel. Goed voor je portemonnee én voor het milieu

Op zoek naar een installateur voor je warmtepomp? De Witte Technics is gespecialiseerd in lucht/water warmtepompen. Je verwarmt je woning en produceert warm water voor je keuken, bad en douche.

VRAAG JE GRATIS OFFERTE

Graag wil ik langs deze weg de firma in de bloemetjes zetten. Uitvoering van de werken volgens afspraak, goede en beleefde werklui en degelijke opvolging.

ErikGent

Nieuwe generatie Panasonic lucht/water warmtepompen.

K- en L serie op R32 en R290

Aquarea L-generatie

De Aquarea L-generatie van Panasonic is ontwikkeld met het toonaangevende, natuurlijke koudemiddel R290. Het is de perfecte oplossing voor renovaties, waar een hoge wateruitlaattemperatuur vereist is of woningen die nood hebben aan een vooruitstrevende warmtepomp met natuurlijk koudemiddel.

Aquarea K-generatie

De Aquarea K-generatie van Panasonic is een baanbrekend energiezuinig systeem voor verwarmen, koelen en de productie van warm water met uitstekende prestaties. Werkt op het koudemiddel R32.

Stille buitenunit

De buitenunit is ontworpen om een harmonieus geheel te vormen met de architectuur en de omgeving met een stille werking. De compressor is uitgerust met een dubbele bodem om een veilige, stille structuur te bieden om de buren in drukke woonwijken niet te storen. De bluefin-coating beschermt buitenunits tegen zelfs de meest extreme omgevingsomstandigheden.

Wat mag je van je warmtepomp installateur
De Witte Technics verwachten?

 • Meer dan veertig jaar ervaring in airconditioning en warmtepompen.
 • Een volledig uitgebouwde dienst na verkoop: we installeren, onderhouden en herstellen je warmtepomp.
 • We installeren enkel kwaliteitsmerken zoals Panasonic (geprivilegieerd verdeler in Vlaanderen), Mitsubishi, Daikin … 
 • Een onberispelijke afwerking. De gaten voor de leidingen boren we enkel met een diamantboor met aangesloten stofzuiger. Gevolg? Na de installatie ligt je woning er piekfijn bij. 
 • Bij De Witte Technics betaal je geen voorschot, niet op het toestel en niet op de installatie. Een kwestie van vertrouwen.
 • En niet te vergeten: bij De Witte Technics betaal je geen voorschot op de installatie. Waarom? Een kwestie van vertrouwen.

Verwarmen met een lucht/water warmtepomp

Hoe werkt een lucht/water warmtepomp?

Een lucht/water warmtepomp haalt via een ventilator warmte uit de buitenlucht. In een warmtewisselaar geeft ze die af aan de koelvloeistof die daardoor opwarmt.  

Een compressor, aangedreven door elektriciteit, drukt de koelvloeistof samen en doet de temperatuur nog meer stijgen. Via een condensor wordt de warmte vervolgens afgegeven aan het watercircuit van je verwarmingsinstallatie. 

Een lucht/water warmtepomp kan je cv-water opwarmen tot 30 à 35°C voor vloerverwarming en tot 50°C voor sanitair warm water. Dat is minder dan een gasketel. Daarom is een warmtepomp niet geschikt voor radiatoren. Maar wel het ideale verwarmingssysteem voor vloerverwarming.

Voordelen van een lucht/water warmtepomp

De belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor een warmtepomp?

Financieel

Je bespaart een pak geld op je energiekosten.

Klimaat

Je draagt je steentje bij aan een beter milieu

Flexibel

Het is ideaal in combinatie met vloerverwarming.

Een warmtepomp biedt je nog een aantal andere voordelen.

 • Het E-peil van je woning gaat omlaag. Daardoor stijgt ze in waarde. 
 • Je krijgt een premie ter waarde van 1.500 euro van Fluvius. Voorwaarde: je moet je warmtepomp laten plaatsen door een gecertificeerd installatiebedrijf zoals De Witte Technics.
 • Een warmtepomp vraagt minder onderhoud en het risico op storingen en defecten is gering.
 • Een warmtepomp gaat lang mee.
 • In combinatie met zonnepanelen betaal je nog minder energiekosten. 
 • Een warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen. Let wel: een lucht/water warmtepomp is geen airco. Je kan de binnentemperatuur maar met 1 à 2 graden verlagen. 
 • Vervangt een gasketel en is perfect aan te sluiten op een bestaande verwarmingsinstallatie. Op voorwaarde dat je vloerverwarming hebt.

Twee soorten lucht/water warmtepompen

Installateur De Witte Technics biedt twee types lucht/waterpompen aan: de monobloc warmtepomp en de split warmtepomp.

Split warmtepomp

Een split warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. Koelleidingen verbinden beide units. De buitenunit onttrekt warmte aan de buitenlucht, geeft die af aan de koelvloeistof. De koelleiding brengt de opgewarmde koelvloeistof in je woning tot bij het watercircuit van je verwarmingsinstallatie.

Monobloc warmtepomp

Een monobloc concentreert alle componenten van de warmtepomp in één buitenunit. Niet alleen de ventilator, maar ook de warmtewisselaar en de compressor. Het toestel bevindt zich buiten de woning. Dat betekent dat het watercircuit van je verwarmingsinstallatie verbonden wordt met het toestel buiten.

Combinatie met airco boven

Vele woningen hebben vloerverwarming beneden, maar niet altijd boven. Kun je dan nog een warmtepomp plaatsen?

Jazeker. Combineer een lucht/water warmtepomp voor de vloerverwarming beneden met airco’s in de verschillende kamers boven. Een airco is immers een lucht/lucht warmtepomp. Het toestel kan dus zowel koelen als verwarmen.

Voordelen van een lucht/water warmtepomp met airco’s

 • Je kan zowel verwarmen als koelen.
 • Je hoeft geen aparte gasketel voor de bovenverdieping te plaatsen.
 • Je hoeft geen cv-leidingen en radiators boven te plaatsen. Dat is goedkoper om te installeren. 

Financiering

Wil je graag een goedkope groene lening? We bieden je financiering aan voor het hele pakket: toestel + installatie. 

VRAAG HIER JE GRATIS OFFERTE AAN

Installatie

Een aircosysteem installeren duurt doorgaans 1 à 2 dagen. Voor complexe installaties kan dat oplopen tot drie dagen.

ONTDEK HOE EEN INSTALLATIE VERLOOPT

Je airco of warmtepomp laten
installeren door De Witte Technics?

VRAAG GRATIS EN VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN