Skip to main content

Airconditioning

Lucht / lucht warmtepomp

Je wil een airconditioning laten plaatsen door een gespecialiseerde installateur? Bij De Witte Technics kies je uit een breed gamma van betaalbare airco’s. 

Vanaf

1800

(excl. btw), toestel + installatie inbegrepen.
VRAAG JE GRATIS OFFERTE

Super service! De airco units zijn snel en goed aangesloten met aandacht om zo min mogelijk breekwerk te veroorzaken in de bestaande woning.

RudyMaarkedal

Wat mag je van De Witte Technics verwachten?

 • Bijna een halve eeuw ervaring in airconditioning en warmtepompen.
 • Een uitgebreid team van specialisten dat zich 100% toelegt op airconditioning en warmtepompen.
 • Een uitstekende dienst na verkoop: na de installatie kan je bij ons terecht voor onderhoud, herstellingen en al je vragen over je airconditioning. 
 • We installeren enkel kwaliteitsmerken zoals Panasonic (geprivilegieerd verdeler in Vlaanderen), Mitsubishi, Daikin …
 • Verschillende financieringsmogelijkheden, zowel voor het toestel als de installatie. 
VRAAG HIER JE GRATIS OFFERTE AAN
 • Een piekfijne en propere afwerking. Bijvoorbeeld: gaten boren voor de leidingen doen we altijd met een diamantboor en een aangesloten stofzuiger. Resultaat? Onze installateurs verlaten je woning properder dan toen ze binnenkwamen. 
 • We beschikken over verschillende teams koeltechnici. Daardoor kunnen we snel inspelen op je vragen. Enkele weken na de offerte is je airco geïnstalleerd. 
 • En niet te vergeten: bij De Witte Technics betaal je geen voorschot op de installatie. Waarom? Een kwestie van vertrouwen.

Airco: luxe of noodzakelijk comfort?

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt: de zomers worden heter. Van mei tot september is 30°C geen uitzondering meer. Hou je van die drukkende warmte? Zoveel te beter. Maar velen krijgen het dan lastig.

 • Je voelt je loom.
 • Je hebt minder energie.
 • Je slaapt niet zo vast.
 • Je presteert minder op het werk. 
 • Je kinderen studeren minder goed. 

Zal deze situatie de volgende jaren verbeteren? Neen. Bovendien moeten velen vaker thuiswerken of thuis les volgen. Een airco in huis of op het werk is dan geen overbodige luxe.  Integendeel, het hoort bij het moderne wooncomfort zoals verwarming, voldoende licht en frisse lucht. 

Waarvoor wil je een airconditioning?

 • Eén bepaalde beperkte ruimte in je woning zoals je slaapkamer 
 • Je living 
 • Je hele woning of verschillende kamers in je woning
 • Een winkel, kantoorgebouw, restaurant of hotel
 • Een complex met tientalen kantoorruimtes

Een team van airconditioningspecialisten ontwerpt een oplossing op maat. Dat wil zeggen: afgestemd op je woonsituatie en specifieke wensen, met het oog op maximaal comfort en minimaal energieverbruik

VRAAG HIER JE GRATIS OFFERTE AAN

Welk type airco plaatsen?

De beste airco is aangepast aan wat jij in jouw woning precies nodig hebt. Wij helpen je de juiste keuze te maken. Hier geven we je meer uitleg over de verschillende soorten. 

Binnen elk van die types zijn er verschillende modellen. Het ene heeft meer vermogen dan het andere. En sommige modellen hebben extra mogelijkheden zoals wifi of luchtfiltering. Er zijn drie soorten airco’s:

Monosplit

Je wil één ruimte koelen? Je slaapkamer, je woonkamer, de studeerkamer of een serverruimte in je bedrijf? Dat doe je met een monosplit airco.

Multisplit

Je wil meerdere ruimtes koelen? Bijvoorbeeld twee slaapkamers, de keuken en de woonkamer? Dan kies je voor een multisplit.

VRF

Je wil meer dan vijf ruimtes koelen en/of verwarmen? Dan is het VRF-systeem de beste keuze.

Monosplit: één ruimte koelen

Je wil één ruimte koelen? Je slaapkamer, je woonkamer, de studeerkamer of een serverruimte in je bedrijf? Dat doe je met een monosplit airco. 

Een monosplit bestaat uit één binnenunit en één buitenunit. De binnenunit koelt de lucht binnen af. Daardoor verlaagt niet alleen de temperatuur maar ook de luchtvochtigheid. Zo creëer je een aangenaam binnenklimaat.   

Je wil een kleine ruimte koelen? Dan kies je voor een monosplit met een klein vermogen. Grote ruimte koelen? Dan heb je een groter vermogen nodig.  

Niet onbelangrijk: een monosplit kan ook verwarmen.

Multisplit: voor meerdere ruimtes in je huis of bedrijf

Je wil meerdere ruimtes koelen? Bijvoorbeeld twee slaapkamers, de keuken en de woonkamer? Dan kies je voor een multisplit. 

Een multisplit bestaat uit één buitenunit en meerdere binnenunits (maximum 5).

Net als een monosplit kan een multisplit ook verwarmen. Maar alle binnenunits doen hetzelfde: koelen ofwel verwarmen.

VRF: voor bedrijfsgebouwen met veel ruimtes

Je wil meer dan vijf ruimtes koelen en/of verwarmen? Dan is het VRF-systeem de beste keuze. 

Een VRF bestaat uit meerdere buitenunits en meerdere binnenunits. Hoe meer ruimtes je wil koelen en hoe groter die ruimtes, hoe meer en krachtigere buitenunits je nodig hebt. 

Bovendien kies je tussen een tweepijpssysteem en een driepijpssysteem

 • In een tweepijpssysteem heb je geen keuzemogelijkheid per ruimte: alle ruimtes moet je ofwel koelen ofwel verwarmen. 
 • In een driepijpssysteem kan je per binnenunit (en per ruimte) kiezen of je de ruimte koelt of verwarmt.

Andere keuzemogelijkheden

Waar wil je je binnenunit hangen?

1

Wand- of High Wall modellen

Die hang je op hoog aan de muur.
2

Vloermodellen

Onopvallende toestellen die je ophangt aan de muur laag tegen de grond, zoals een radiator.
3

Inbouwmodellen

Bijvoorbeeld ingebouwd in een kast en daardoor zo goed als onzichtbaar.
4

Cassettemodel

Wordt geïntegreerd in verlaagde plafonds. Geschikt voor winkels, kantoren, cafetaria’s, sportzalen …
5

Extra comfortopties

Voorts zijn er nog een aantal comfortopties zoals een ingebouwde wifi-module. Die laat je toe je airco te bedienen met je smartphone.

Topmodel met NANOE-GTM zuivert je lucht

Naast koelen en verwarmen zijn er ook airco’s die de lucht in je woning zuiveren. Sommige Panasonic-modellen zijn voorzien van een Nanoe-GTM luchtzuiveringssysteem. Dat systeem maakt negatieve ionen aan die bijvoorbeeld sigarettenrook maar ook pollen, bacteriën, virussen en schimmels neutraliseren. Lijd je aan pollenallergie? Dan vang je twee vliegen in een klap: lucht koelen en zuiveren. 

 • Hulp nodig bij de keuze van je airco? Neem gerust contact op voor advies. We helpen je graag verder.

Je buitenunit eleganter maken

Een airco heeft een buitenunit. Die wordt op het dak geplaatst, buiten tegen de muur of rond de woning. Het oog wil ook wat. Daarom bieden we je de mogelijkheid om het uitzicht van je buitenunit aan te passen. 

 • Cover. Je kunt een cover plaatsen over je buitenunit. Dat is een eenvoudige bedekking met luchtgaten.
 • Ander kleurtje. De buitenunit is neutraal wit. Wil je die liever in het zwart, grijs of groen? Wij spuiten die graag in de voor jou gewenste kleur. Indien gewenst kan dat ook voor je binnenunit.
 • Wrappen. Stel je voor dat de buitenunit aan een rode bakstenen muur hangt. Dan kunnen we je buitenunit inpakken in een omhulsel dat er net uitziet als je muur. Gevolg? De buitenunit gaat op in het geheel van je woning.

Prijs airconditioning

De totale kostprijs van een airconditioning bevat twee onderdelen:

 • het toestel
 • de installatie
De prijs van de toestellen ligt vast. Die wordt bepaald door:

 • het type toestel: monosplit, multisplit en VRF
 • het vermogen van het toestel: van 2 kW tot 200 kW (voor een VRF)
 • wandmodel (doorgaans het goedkoopst), vloermodel of ingebouwde airco
 • allerlei opties zoals ingebouwde wifi-module, luchtfiltering …

Prijs installatie airconditioning

De prijs voor de installatie is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de installatie. Volgende zaken spelen mee: 

 • Hoeveel boringen moeten we uitvoeren?
 • Hoe ver is de buitenunit verwijderd van de binnenunit? Hoe verder, hoe langer de leidingen die we moet leggen. De ideale situatie? Een buitenunit die zich precies aan de andere kant van de muur bevindt waar de binnenunit staat. 

Is er elektriciteit beschikbaar dicht bij het toestel? Kunnen we stroom uit een stopcontact aftakken? Of moeten we een elektrische voedingskabel leggen die vertrekt vanuit de zekeringskast?

 • De prijs voor een airco start vanaf 1800 euro (excl. btw), inclusief installatie. Dat is voor een relatief beperkte ruimte en met een buitenunit aan de andere kant van de muur van de te koelen ruimte. Benieuwd naar de prijs voor je airco?
VRAAG HIER JE GRATIS OFFERTE AAN
Meer weten over ons spectaculair aanbod?
Download onze gratis infobrochure.
GRATIS INFOBROCHURE

Veelgestelde vragen over airconditioning

Ik wil graag een airco maar heb schrik voor het lawaai. Gaan we de buren niet storen?

Vroeger waren buitenunit van airco’s soms luidruchtig. Dat kwam omdat ze na het opstarten meteen op volle toeren draaiden. Dat veroorzaakte lawaaistoten. Nu maakt men gebruik van de ‘invertertechnologie’. Wat betekent dat? Dat de motoren van de buitenunit langzaam aanlopen, precies als een naaimachine. Gevolg? Je hoort er nauwelijks iets van en het valt zeker niet op. Over lawaai buiten hoef je je geen zorgen te maken.

Maakt een airco ook binnen lawaai?

Bij het opstarten kan je een airco een tiental minuten horen draaien. Dan gaat hij over op de laagste snelheid en hoor je er niets of nauwelijks iets van.

Hoe vaak moet je je airco onderhouden?

Als je de airco vaak gebruikt, laat je hem best jaarlijks onderhouden. Sommige fabrikanten koppelen hun garantie aan een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Gebruik je de airco minder vaak, dan is een tweejaarlijks onderhoud voldoende. Ontdek hier meer over onderhoud airco.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”/onderhoud-airconditioning-en-warmtepomp/” text=”ONTDEK HIER MEER OVER ONDERHOUD AIRCO” color_override=”#0063f4″]

Kan een airco ook verwarmen?

Jazeker. Een airco werkt op dezelfde manier als een warmtepomp – het is een warmtepomp – en kan zowel koelen als verwarmen.

Hoelang duurt de installatie van een airco?

1 à 2 dagen. Voor heel complexe installaties kunnen de werken uitzonderlijk 3 dagen in beslag nemen.

Hoeveel voorschot moet ik betalen voor de installatie?

Niets. We vragen geen voorschot. Je betaalt na de installatie, niets ervoor. 

Je airco of warmtepomp laten
installeren door De Witte Technics?

VRAAG GRATIS EN VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN